Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 70 €
01 832 34 94
infolinea-kozmetika.si
sledite nam

Novice

Pogoste napake pri depilaciji s trakovi in kako se jim izogniti

25. marec 2019 | Novice

Ali veste, kako je potrebno pripraviti kožo na voskanje, če želite preprečiti njene poškodbe? Ne glede na to, ali depilacija poteka v profesionalnem okolju ali doma, si zapomnite nekaj nasvetov, ki lahko pomagajo oziroma v nasprotnem primeru škodujejo vaši izkušnji z voskanjem. Pri vašem naslednjem tretmaju se spomnite na sledeče nasvete.

Najpogostejše napake

1.     Pretirano segrevanje voska (previsoka temperatura lahko povzroči kožne reakcije, v najhujših primerih pa opekline).

2.     Nanašanje voska na poškodovano ali razdraženo kožo, mozolje ali krčne žile.

3.     Aplikacija voska direktno na kožo, preden se prepričate, da je valjček popolnoma prekrit z voskom.

4.     Nanašanje roll-on voska brez primernega pritiska ob nanosu.

5.     Nanašanje več plasti voska eno čez drugo na isti predel telesa. Ena plast je vse, kar potrebujete za odlične rezultate!

6.     Čakanje med nanosom voska in odstranjevanjem traku pri določenih voskih.

7.     Vlečenje depilacijskega traku navzgor (nepravilni gibi pri depilaciji lahko poškodujejo in ranijo kožo).


Smernice za izjemne rezultate

1. Pripravite kožo. To je bistven korak – kožo je potrebno temeljito očistiti, saj s tem odstranite ostanke drugih kozmetičnih izdelkov, potu in odmrlo povrhnjico. Zaradi tega postanejo tudi dlačice mehkejše, kar olajša njihovo odstranjevanje.

* Če načrtujete piling telesa poskrbite, da to naredite 3-4 dni pred tretmajem.

Priporočamo: uporabite Starpil gel pred depilacijo. Je vlažilen, nemasten in hitro vpojni gel, ki zmanjšuje možnost iritacije kože. Oslabi tudi izločanje maščob in s tem njihovo širjenje.



2. Pri depilaciji z roll-on voskom tega najprej nanesite na depilacijski trak. S tem se prepričate, da valjček deluje brezhibno, torej da se vrti. Med nanašanjem ga držite pod kotom 45 stopinj na kožo, saj tako dosežete optimalen dotik valjčka s kožo in s tem nanos voska.

3. Na določenih mestih vosek nanesite v kratkih pasovih. Premaz manjših področij vam bo omogočil, da natančno odstranite dlačice z eno samo plastjo voska in ne poškodujete kože.



4. Depilacijski trak odstranite v nasprotni smeri rasti dlačic tik ob koži, koža pa naj bo ob tem napeta.



5. Za pomiritev kože in preprečitev rdečice po depilaciji uporabite emulzijo ali olje z rastlinskimi izvlečki.

Priporočamo: uporabite Starpil emulzijo po depilaciji. Rezultat uporabe te emulzije z rastlinskimi izvlečki je občutek svežine ter mehka, nežna, navlažena in na otip žametna koža. 



6. Po vsakem tretmaju uporabite izdelek, ki upočasni rast dlačic in tako zmanjša pogostost odstranjevanja le-teh.

Priporočamo: uporabite Starpil ampule po depilaciji, ki delujejo na celice v lasnih mešičkih, s čimer zavirajo rast dlačic ali Starpil peno po depilaciji, ki z izvlečki melone, azijske zlatice in eteričnim oljem cimeta slabi njihove korenine.

Če se izognete naštetim pogostim napakam in sledite smernicam, ki vam jih priporočamo, boste dobili izjemne rezultate pri depilaciji!


Predstavitve Starpil depilacije


V primeru, da niste prepričani, katere izdelke za depilacijo izbrati in kako z njimi delati, smo tukaj za vas – prijavite na naše predstavitve Starpil depilacije s trakovi in brez trakov.