Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 70 €
01 832 34 94
infolinea-kozmetika.si
sledite nam

Novice

Zdrave navade

23. marec 2017 | Novice


ZDRAVE NAVADE

Če boste vsak dan naredili nekaj za svoje dobro počutje, boste izgedali odlično tako od znotraj kot od zunaj. Zato želimo z vami deliti nekaj nasvetov, kako lahko zdrave navade izboljšajo naše počutje in pripomorejo k lepoti kože.


7 / 8 UR SPANJA

Če želite biti produktivni, je priporočeno vsaj 7 do 8 ur spanja na dan. Priporočamo, da se v posteljo odpravite zgodaj, vsaj do polnoči. Med spanjem se namreč telesne celice regenerirajo kar 8-krat hitreje kot podnevi, medtem ko se ponoči izločajo tudi hormoni, ki preprečujejo staranje. Prav tako je povrhnjica ponoči bolj dovzetna za sprejemanje snovi, ki jih vnesemo s kozmetičnimi izdelki, zato ne pozabite na nočne kreme.

SVOJ DAN ZAČNITE ZGODAJ

Le tako lahko dan popolnoma izkoristimo, poleg tega pa imamo prav zjutraj največ energije. Zgodnje vstajanje je povezano z večjo produktivnostjo, boljšo zbranostjo in boljšim spominom.

Ne pozabite tudi na to, da je naše dobro počutje zelo odvisno od primernega zajtrka. Prvi jutranji obrok je najpomembnejši, saj na njem slonijo vse naše dnevne aktivnosti. Dober zajtrk pomaga pri pomnenju, koncentraciji in učenju.
SPIJTE VSAJ 1,5 LITRA VODE NA DAN

Voda predstavlja kar 60% našega telesa. Prav zato je hidracija telesa ključnega pomena za popolno delovanje naših organov kot tudi za izgled kože. Dehidracija povzroča izsušenost, gubice in izgubo prožnosti. Priporočamo naslednje: pijte med obroki in po vadbi. Na ta način boste telesu zagotovili dovolj tekočine za zdravo delovanje.

JEJTE ZDRAVO


Priporočamo, da upoštevate naslednje nasvete: zaužijte več belega mesa kot rdečega (belo meso je bogato s proteini in ima nizko vsebnost nasičenih maščob). Med zdravo prehrano uvrščamo tudi polnozrnate izdelke, ki so bogati s hranili, kot so: magnezij, vlaknine, železo, fosfor, mangan, selen in vitamin B(2). Izogibajte se predelani hrani, pecivu, sladkim pijačam, konzervansom in zamrznjeni hrani, saj telesu ne nudijo prav nič dobrega. Sladkarije lahko zamenjate z oreščki (so bogati z energijo, maščobnimi kislinami in proteini), krof lahko zamenjate s sadjem (zdrav obrok, ki nudi veliko koristnih hranil, vlaknin in vode) in še bi lahko naštevali. Če boste temu sledili, bo zdrava prehrana postala vaša navada.

POSKRBITE ZA REKREACIJO IN RAZMIGAJTE SVOJE TELO

20/30 minut na dan, 4/5-krat na teden...to je ključ do zdravega telesa. Najbolje je, če kombinirate kardio vadbo in zmerno fizično aktivnost, a če se ne želite pretirano obremenjevati, to pravzaprav ni potrebno. Dovolj je že, če redno hodite na sprehode, saj to poskrbi za porabo kalorij in izboljša delovanje srčnožilnega sistema. Celice so na ta način bolje oskrbljene s kisikom, kar se pozna na bolj zdravem videzu kože. Med drugim ne pozabite na raztezanje mišic po vadbi, saj bo to izboljšalo regeneracijo mišic in povečalo elastičnost.

VZEMITE SI ČAS ZASE

Vzemite si čas zase. Lahko zgolj za miren razmislek ali meditacijo. 20 minut na dan si vzemite za aktivnosti, ki vas sproščajo: poslušanje glasbe, branje, slikanje...ali za Casmara lepotni tretma, ki vas bo popolnoma sprostil in 'odklopil' od okolice, obenem pa poskrbel za boljši videz. Vsak dan si privoščite čas zase in imejte se radi!


Od danes naprej poskrbite zase!

CASMARA, kozmetika brez meja

Originalni prispevek si lahko preberete na povezavi www.casmara.com/...healthy-routine/' target='_blank' rel='nofollow'>www.casmara.com/...
Sledite Casmara BLOG & NEWS na povezavi www.casmara.com/...