Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 70 €
01 832 34 94
infolinea-kozmetika.si
sledite nam

Novice

Kako izbrati pravo kremo?

12. januar 2017 | Novice


Zavedamo se, da nega kože ni preprosta. Prav je, da vemo, kateri dejavniki so pomembni pri izbiri krem za vsakodnevno nego.

Nihče od nas ni ob rojstvu prejel knjižice z navodili za nego kože, vsak pa se lahko nauči, kako pravilno negovati svojo kožo. V tem članku predstavljamo tri ključne dejavnike, s katerimi boste dosegli odlične rezultate.

1. Prepoznajte svoj tip kože

Najprej moramo ugotoviti, katerega tipa je naša koža, saj le tako lahko izberemo kremo, ki bo koži dala potrebne snovi.

Tipi kože se delijo na:
  • normalno kožo: Najbolj uravnotežen tip kože – koža ni presuha in ne premastna. 
  • mešano kožo: Stranski predel obraza je izsušen ali se lušči, sredina obraza (nos, čelo) pa je mastna.
  • suho kožo: Koža izgleda pusto, zaščitna plast kože pa je preslaba za proizvodnjo potrebnih snovi. Potrebna je nega z vlažilnimi kremami. 
  • mastno kožo: Mastna koža je zelo svetleča, kar je posledica pretiranega izločanja loja. Pogosto je povezana z aknami in mozolji.

2. Izberemo ključno težavo kože, ki jo želimo popraviti

Nabor kozmetičnih izdelkov na trgu je izjemno širok, zato izbira ni preprosta. Kljub temu so izdelki kozmetike CASMARA plod raziskav številnih let, zato ponujajo pravo kombinacijo aktivnih sestavin, ki koži povrnejo najbolj potrebne snovi.

Med spodaj naštetimi težavami s kožo izberite tisto, ki jo želite pozdraviti:

a) preprečitev pojava vidnih znakov staranja
b) zmanjšanje vidnih znakov staranja
c) preprečitev mlahave, uvele kože
d) pomanjkanje vitalnosti kože
e) podočnjaki in neenakomerna polt
f) pretirano bleščeča ali mastna koža

Več o tem, katera vrsta izdelkov je primerna za naštete težave s kožo, si lahko preberete na Casmarinem blogu: www.casmara.com/...ideal_cream/' target='_blank' rel='nofollow'>www.casmara.com/... (članek je v angleščini)

 3. Vedeti moramo, katera vrsta kreme je za nas najbolj primerna in kako jo uporabiti

SERUMI: so primerni za vse tipe kož, tudi za najbolj občutljive. Zagotavljajo vse potrebne aktivne sestavine, ki vplivajo na vse plasti kože. Serume pogosto uporabljamo v kombinaciji z vlažilno ali hranilno kremo, saj se učinki lepo dopolnjujejo.
VLAŽILNE KREME:
 tako kot naše telo potrebuje tekočino, tudi koža potrebuje vlažnost. Voda je potrebna za vlažnost in splošno zdravje naše kože, zato so težave pogosto povezane z dehidracijo. Nekatere vlažilne kreme so priporočene tudi za mastno kožo, saj s hidracijo uravnavajo mastnost.
HRANILNE KREME: zagotavljajo potrebne lipide in naravna olja, ki vidno izboljšajo izgled kože. Priporočamo jih predvsem za suho in izsušeno kožo, posebej po 40. letu starosti, saj kombinacija hranilne in vlažilne kreme poskrbi za najboljše rezultate.

Kot ponudnik profesionalne kozmetike pa bi izpostavili Casmara Algae peel-off maske za nego obraza, ki bodo dodale piko na i za sijočo kožo, polno življenja. Casmara Algae peel-off maske so odlične, saj delujejo tako, da kožo ohladijo na 6°C, kar povzroči odvajanje koži škodljivih snovi. Peel-off maske zmanjšajo zabuhlost in pojav podočnjakov, kožo pa učvrstijo, tonirajo in pomirijo.

Originalni prispevek si lahko preberete na povezavi www.casmara.com/...ideal_cream/' target='_blank' rel='nofollow'>www.casmara.com/...
Sledite Casmara BLOG & NEWS na povezavi www.casmara.com/...