Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 70 €
01 832 34 94
infolinea-kozmetika.si
sledite nam

Novice

Zakaj je depilacija pomembna tudi v zimskem času?

8. januar 2020 | Novice

Zima in hladno vreme sta pogosto vzrok, da vaše stranke na depilacijo ne prihajajo tako pogosto, kot želite. Mislijo, da bodo v zimski sezoni prihranile nekaj denarja, tako da se depilaciji odpovejo, hkrati jim dolge plasti oblačil dajejo potuho. Ko začneš z odstranjevanjem dlačic z voskom, ne moreš kar prenehati, je tako?


Če želite ohraniti dosledne stranke, boste morale opraviti nekaj dela. Dajte jim vedeti, da se morajo držati svojih redno načrtovanih depilacij ali pa se bodo morda srečale z nekaterimi spodaj omenjenimi težavami ...

1. Prekinjen cikel rasti dlačic

Za razliko od drugih tehnik odstranjevanja dlačic, voskanje odstrani dlake iz njihovih korenin, kar vpliva na lasne mešičke. Ko čas mineva, se lasni mešički začnejo popravljati in če jim damo več časa, lahko ustvarijo enako močno korenino. V nasprotju z naravo depilacije, ki bo sčasoma rast dlačic oslabila, lahko postopek v mirujoči fazi obrne ta cikel. Ob redni depilaciji se to ne bo zgodilo, dlačice bodo bolj šibke in vse redkejše.

2. Bolj kot kadarkoli prej tvegajo vraščene dlačice

Težko je verjeti, da bi se želele izogniti gladki sijoči koži, a z zimo pride tudi lenoba. Če nenadoma prenehajo z depilacijo, lahko povzročijo več škode, kot si mislijo. Vraščene dlačice, ki se jim bodo morda poskušale izogniti, se bodo vrnile z isto močjo in izničile skrbno delo v poletnem času.

3. Koža je v hladnem vremenu izsušena, depilacija jo bo navlažila

Hladno vreme pusti kožo suho. Kopičenje odmrlih kožnih celic je razlog, da koža sploh postane luskasta in podhranjena. Z rednim pilingom bodo odmrlo in luskasto kožo nadomestile nove in zdrave celice. Voskanje kožo poživi in ji daje sijaj z zagotavljanjem vlage.

4. Njihova toleranca za bolečino se vrne na nič

Se še spomnite, kako boleča je bila vaša prva depilacija? Strankam, ki v zimskih mesecih izpustijo depilacijo, se lasni mešički zacelijo in znova oprimejo korenino, tako kot pred začetkom depilacije. Puščanje velike vrzeli med depilacijami je zanesljiv način, da si osvežijo spomin na nepozabno izkušnjo prve depilacije.

5. Počutile se bodo neprijetno

Topla oprijeta oblačila običajno nosimo vso zimo. Ob daljših dlačicah postanejo tesna oblačila precej neprijetna. Daljše dlake, ki jih zadržujejo tesna oblačila, se lahko pričnejo tudi vraščati in povzročajo srbečico.

6. V toplih mesecih bo potrebna pogostejša depilacija

Ne pozabite jim povedati tudi, da je depilacija v zimskim mesecih predpriprava na brezhibno gladko poletje.


Vztrajno voskanje z našimi kakovostnimi izdelki Starpil vam bo zagotovilo izjemne rezultate, stranke pa se ne bodo nehale vračati na depilacijo.

Oglejte si naše voske, grelce, komplete in dodatke tukaj.